keskiviikko 1. elokuuta 2012

Demick Barbara: Suljettu maa - Elämää Pohjois-Koreassa

Kirja, joka pysäytti minut. Vaikuttava ja häkähdyttävä. Pohjois-Korean tilanne on varmasti kaikkien tiedossa, mutta tämä kirja kertoi niin elävästi sen historian sekä nykypäivän.

Jokaisen tulisi lukea tämä :)

*****************
Toisessa maailmansodassa Neuvostoliitto ja Yhdysvallat jakoivat Korean valtion keskenään - Neuvostoliitto sai pohjoisen ja Yhdysvallat maan eteläosan. Aluksi Pohjois-Korealla meni hyvin, mutta viimeistään Neuvostoliiton romahtaminen tuhosi Pohjois-Koreankin talouden ja syöksi maan nälänhätään, joka tappoi viidenneksen väestöstä.

Palkittu journalisti Barbara Demick kuvaa kuuden Pohjois-Koreasta loikanneen ihmisen elämää mailman totalitaarisimmassa valtiossa. Mi-ran ja Jun-sang ovat nuoria rakastavaisia, tohtori Kim uhrautuvainen lääkäri, Hyuck köyhä katulapsi, rouva Song maan johtajalle uskollinen perheenäiti ja Oak-hee hänen kapinallinen tyttärensä.

Ravisteleva teos kertoo tavallisten ihmisten elämästä maailmanpolitiikan pelinappuloina. Kirjassa tarkastellut asiat ovat ajankohtaisia Pohjois-Koreassa tälläkin hetkellä. Barbara Demick on haastatellut Pohjois-Koreasta loikanneita vuodesta 2001 lähtien. Suljettu maa voitti viime vuonna arvostetun BBC Samuel Johnson Prizen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti