keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Lääkkeet vaihtuu, paraneeko olo?


Eilen kävin psyk.poliklinikalla lääkärillä ja lääkitystäni vaihdetaan. Olen tähän asti syönyt Venlafaxinia 150 mg sekä iltaisin ottanut Ketipinoria 75 mg. Tässä vaiheessa uusi lääkitys on Venlafaxinia 75 mg (ajetaan alas tuo lääkitys, eli lopetetaan pikkuhiljaa kokonaan) ja Deprakineä 300 mg aamuin ja illoin.
Venlafaxin lopetetaan, koska kyseinen lääke on ns. yksisuuntaiseen masennukseen ja voi pahentaa mielialanmuutoksia. Deprakine taas on tarkoitettu juuri kaksisuuntaisen hoitoon. Lisäksi käyttötarkoituksia on paljon muitakin, mm. epilepsia ja kipulääkkeeksi.

Aloitin tuolla uudella siis eilen illalla ja jännitin, alkaako se väsyttää. Ei onneksi alkanut ja niinpä sitten otin tänään aamullakin. Erityisiä tuntemuksia ei ole tullut, tosin tuntuu, että syynään oloani vähän liiaksikin.
Oloni on ollut todella heikko tässä pari viikkoa. Pientä pyörrytystä ja oksetusta kokoajan. Sanoin siitä lääkärillekin ja totesi, että josko olen raskaana. En ole, tiedän sen tarkasti. Mutta jouduin perustelemaan, mistä tiedän varmaksi. Huoh! Nyt uudella lääkityksellä en saisi tullakaan.
 
Epäilen itse, että heikko olo johtuu stressistä, jonka aiheuttaa moni asia työssä. Tuntuu, että töitä tulee kokoajan lisää ja ns. ylimenovaihe vain jatkuu ja jatkuu ja työt lisääntyy :/ Hyvin oloani kuvaa se, että mieheni haki eilen minut tuolta lääkäristä ja totesi ”pyörryitkö taas?” Ihmettelin, että miten niin? Olin kuulemma kalpea ja kun itse katsoin peilistä, olen aika kalpea kokoajan.

Joka tapauksessa, rentouttavaa Helatorstaita ja voimia tulevaan :)

2 kommenttia:

  1. Miten Deprakinen kanssa on menny?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan okei kai? Mitään fyysisiä oireita ei ole tullut, mutta olen parhaillaan saikulla... aika siis päivittää blogia, mitä tässä on viimeisen parin viikon aikana tapahtunut...

      Poista