keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tess Gerritsen: Hiljainen tyttö

Toisena ajattelin kirjoittaa Tess Gerritsenin uutukaisesta, Hiljainen tyttö. Gerritsen on yksi ehdoton lemppari ja toistin saman hänen tuotantonsa suhteen, jonka tein Sipilänkin kanssa. Jokainen ilmestynyt kirja tuli luettua putkeen :) Aivan mahtavaa.
Tämä uutukainen tuli juuri ennen joulua kirjakerhossa jäsentarjoukseen, yhdessä Patricia Cornwellin kanssa ja pakkohan ne oli hankkia.

Kirja vei mukanaan Bostonin Chinatowniin, pienille kujille, pieniin kauppoihin ja ravintoloihin. Ja kyllä, jossain vaiheessa himoitsin kiinalaista ruokaa.

Suosittelen ehdottomasti dekkareiden ystäville, vaikkakaan itse en niin välitä yliluonnollisesta, johon tässä osittain sorrutaan.
-------------

Hämärältä pikkukujalta Bostonin Chinatownissa löytyy ihmisen irtonainen käsi, sitten viereisen talon katolta naisen runneltu pää. Kun ruumis viimein löydetään lähistöltä, siinä on kiinni kaksi harmaata karvaa - eivätkä ne ole peräisin ihmisestä.

Nämä ovat etsivä Jane Rizzolin ainoat johtolangat. Niiden avulla hän ja tohtori Maura Isles saavat selville, että naisen väkivaltainen kuolema ei ole sarjassaan ensimmäinen.

Seitsemäntoista vuotta aikaisemmin bostonilaiseen ravintolaan tehtiin yllätyshyökkäys, jossa kuoli viisi ihmistä. Yksi silminnäkijä on vielä elossa: arvoituksellinen nainen, taistelulajien mestari. Hän tietää karmaisevan salaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti