tiistai 31. tammikuuta 2012

Leffa: Maria Wern - Vaitelias jumala

Katsottuani Millenium-triologian ja sitä ennen paljon Beckejä, ymv. ruotsalaisia dekkarisarjoja/-leffoja, aloitin innolla katsomaan Maria Wernin tutkimuksia elokuvassa Vaitelias jumala.

Ei voi kuin sanattomana ajatella, miten ruotsalaiset vain osaavat niin kirjoittaa dekkareita kuin tehdä elokuviakin. Juoni tempaa mukaansa sen arkipäiväisten tapahtumien johdosta, mutta myös jännityksen.

Leffa on siis tehty Anna Janssonin Vaitelias jumala -nimisen kirjan pohjalta.

-------------------------------------


Eva Röse esittää konstaapeli Maria Werniä etsiväsarjassa, joka perustuu Anna Janssonin menestyskirjoihin. Kesken Gotlannin keskikesän juhlien tapahtuu sarja raakoja m urhia, joissa on okkultistisia vivahteita. Metsästä löydetään hirtetty mies ja teurastettuja eläimiä, pian löytyy toinenkin uhri autostaan niityltä. Lomaidyllin murentuessa soraksi huomio siirtyy vanhaan poliisitutkintaan – ja kauan sitten kuolleeseen rikolliseen, jota joku on alkanut ilmeisesti matkia. Tutkimuksien johtaessa heitä syvemmälle ja syvemmälle asatrun labyrinttiin ja sairaan mielen syövereihin, Maria Wern ja hänen kollegansa taistelevat aikaa vastaan estääkseen tappajaa iskemästä jälleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti