sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Henning Mankell: Italialaiset kengät

Oheista kirjaa en olisi ostanut tai lainannut kirjastosta, mutta oli ainoa suomen kielinen kirja Naxoksen hotellin hyllyssä... Mutten pettynyt, mukaansa tempaava ja mahtava!

**************
Ulkosaariston yksinäisyyteen vetäytynyt entinen kirurgi Frederik Welin kohtaa keskellä talvea yllättävän näyn: jäällä hänen talonsa edessä rollaattoriin nojaa vanha nainen.

Nainen on Frederikin entinen rakastettu Harriet, jonka mies jätti neljäkymmentä vuotta sitten sanomatta sanaakaan. Harriet on kuolemassa syöpään, ja hän on tullut pyytämään Frederikiltä viimeistä palvelusta: että tämä täyttäisi kauan sitten antamansa lupauksen ja veisi hänet eräälle tietylle pohjoiselle metsälammelle.

Suostuessaan pyyntöön Frederik ei voi aavistaa, mikä häntä odottaa. Matka läpi talvisen Ruotsin on myös matka Frederikin omaan menneisyyteen. Se pakottaa hänet vihdoin kohtaamaan haamut, jotka ovat saaneet hänet eristäytymään maailmasta, ja ottamaan vastuun hirveästä virheestä, joka kerran muutti hänen elämänsä.

1 kommentti:

  1. Minulla on tämä kirja ja pidin siitä kovasti, vaikkei ollutkaan ihan tyypillisintä Mankellia tai sitten ehkä juuri siksi :)

    VastaaPoista