keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Harri Nykänen: Ariel

Tästä kirjasta ei netistä löytynyt valmista kansikuvaa, koska on niin uusi painos ja kuuluu tuohon CrimePackiin...

Tykkäsin tästä kovasti, luin sen parissa päivässä ja suosittelen ehdottomasti.

**********************
Komisario Ariel Kafka on juuri palannut kesälomalta takaisin töihin, kun hän saa tutkittavakseen varakkaan yrittäjän murhan. Mies on Arielin entisen tyttöystävän isä, juutalaisseurakunnan arvostettu jäsen.

Tutkimukset ovat hyvässä vauhdissa, kun Arielille tarjotaan erikoiskomennusta Supoon. Ariel suostuu, koska murhan jäljet viittaavat Helsingin juutalaispiireihin, Israeliin sekä Tel Avivissa asuneeseen suomalaisrikolliseen, joka on Supon seurannassa. Tämä entinen palkkasoturi on palannut keväällä Helsinkiin ja perustanut auto- ja venekemikaalien maahantuontiliikkeen. Supo uskoo, että kyse on jostakin suuresta.

Israelissa jäljet johtavat suoraan yhteiskunnan huipulle: maan uusi kiistelty oikeusministeri on tulossa vierailulle Suomeen. Ministeri on luvannut paljastaa poliittisen johdon ja talouselämän välisen symbioosin. Epäilyjen polttopisteessä on David Labid -niminen mies, miljardööriksi kiinteistökaupoilla ja rakennusbisneksellä kivunnut entinen Mossadin eversti. Labidin vaikutusvalta Israelissa on niin suuri, että häntä kutsutaan nimellä Jumalasta seuraava.

Tutkinnan edetessä Ariel joutuu tilanteeseen, jossa vastakkain ovat kansainvälisten asioiden lisäksi hänen oma moraalinsa ja läheistensä tulevaisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti