keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Osallistu neulekilpailuun!

Yhteishyvä.fi:ssä on neulekilpailu, josta palkinnoksi voittaa Novitan tuotepaketin. Itse osallistuin vauvan tossuilla siihen, mutta vielä olisi kolmisen viikkoa aikaa osallistua :)

Eli ei kun sinne kilpailemaan :)

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ei päivää ilman väkertämistä

Aloitin ensin tämän pussukan kutomista... Sitten himoitsin eilen saamani Virkkaajan suuri silmukkakirjan innoittamana virkkaamista... Niinpä purin kutomani pussukan ja aloitin virkkaamisen.

Kudottavassa versiossa oli kummallisia kuvioita, joista en niin välitä, joten päätin tehdä simppelisti tämän kahdesta väristä. Pussukkaan tulee vielä vuori sekä vetoketju, mutten nyt sunnuntai-iltana jaksanut niitä ruveta värkkäämään.

Olihan minulla laadunvalvojakin vieressä, pieni palleroiseni <3

Pinkin elämää voi muuten seurata Facebookissa, faniryhmässä nimeltä Pinkin elämää :)

Operaatio haavalapun poisto koiralta

Pinkki kävi tosiaan sterilaatiossa viime torstaina ja sieltä sain ohjeen, että haavalappu saisi olla 2-3 päivää paikallaan.

Tänään sitten ajattelin yrittää ottaa sen pois, mutta voi prkl! Liima on niin jämäkkää, ettei sitä ihan hevillä saa irti ja Pinkki vain huutaa :/

Tekstasin sitten serkulleni, jonka Jackrussel-poika leikattiin jokunen aika sitten, että mitä teen. Hän kertoi sitten neuvoja. Ainoa ongelma oli, että mun oli tehtävä operaatio yksin... No, hetken pohdin ja sitten laitoin Pinkille kaulurin ja parilla napakalla vedolla haavalappu oli irti.

Miksi eläimille käytetään tuollaisia lappuja? Pinkin iho on tosi ohutta ja pelkäsin jopa nännien kärsivän tuosta. Iho punottaa nyt paljon tuon liiman takia...

No, loppu hyvin... Pari viikkoa kun kuluu vielä, koiruus on kokonaan parantunut.

lauantai 25. helmikuuta 2012

Lauantai-illan herkuttelua: sushia

 
Tässä on ruokia, joilla voisin elää kokoajan, nams!
Lohinigireitä
Härän marmorilihaa (sashimi)
Tonnikalanigireitä

Jättikatkarapupyrstönigireitä
Makit:i lohta, siianmäti ja tonnikala-majoneesi



Ikuisuusprojekti nro 1

Aloitin viikko sitten neulomaan Pirkan ohjeen mukaan Neulottua huiviliinaa. Tuntuu, että siitä tulee ikuisuusprojekti, joten koska niitä varmasti tulee elämäni aikana, nimesin tämän nro 1:ksi :D

Eli tämä alku on sitä, että neulon yhden rivin oikeaa toisen rivin 1 oikea, 1 silmukan nosto. Tätä pitää kutoa 42 cm :)

Uusia neulekirjoja

Tilasin pari käsityökirjaa Adlibrikseltä ja noudin ne tänään Postista...

Pienten pukimet -kirjassa on retroneuleita 1900-luvun alusta alkaen ja koska pienet neuleet on nopea tehdä, ajattelin tehdä niitä tuttavien lapsille.
(Tiedoksi tämä niille aivopierujen heittäjille, että tekisin omille lapsilleni) :D Tämä siksi, ettei joidenkin mielestä voi neuloa kuin itselle xD

Tällä hetkellä tuntuu, että mulla on menossa ikuisuusprojekti, mutta siitä enemmän myöhemmin :D

perjantai 24. helmikuuta 2012

Suklaa-banaanikääretorttu

Editoin tätä reseptiä 24.2.2012, kun tein toisen kerran.


Suklaa-banaanikääretorttu(60 cm uunipellille sopiva)

Pohja:
6 munaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk vanilja maitorahkaa
2 rkl vaniljasokeria
3 banaania

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ohueksi levyksi.

Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä.

Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Muussaa banaani ja lisää maitorahkan sekaan. Lisää tämän jälkeen vaahto maitorahkan ja banaanisoseen joukkoon ja mausta vaniljasokerilla.

Levitä täyte pohjan päälle, jätä reunoista vajaaksi.

Kääri tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Laita kylmään maustumaan.

torstai 23. helmikuuta 2012

Pinkin sterilaatio

Vein siis Pinkin tänään aamulla klo 7.30 Viikin pieneläinsairaalaan sterilaatioon. Sain soiton klo 14.30, että Pinkin leikkaus (1,5h) oli mennyt hyvin ja koiruus on hereillä.

Niinpä suuntasin hakemaan häntä ja opiskelija kertoi kotihoito-ohjeet ja muut vinkit... Pinkki oli sylissäni täysin kääriytyneenä fleeceen.

Ylläri löytyi sitten kotona, kun siirsin Pinkin kuljetuskopasta kivemmalle lepuutuspaikalle.

Kas, mikäs se tuossa kuvassa on, vasemmassa tassussa? No kanyylihän se siinä... Soitto leikanneelle eläinlääkärille. "Voit ottaa kanyylin irti itsekin..." No, yritettiin kerran, mutta koiruus säikähti niin, että oli parempi pakata hänet autoon takaisin ja mennä ammattilaisen vastaanotolle.

Saimme nopeasti apua ja pääsimme takaisin kotiin. Pinkki on aika tokkurassa tuossa vieressä, sai äsken vähän Nutri-Plus:aa ja sitten syötin kädestä liotettuja kuivamuonanappeja.

Töitä tein hetken ja Pinkki rupesi hieman vinkumaan. Kannoin pikkuisen vessaan ja Pinkki tassutteli paperille ja tuli iiiiiiiso pisu :)

Eli täällä jatketaan toipumista <3


Pari etäpäivää

Ehkäpä tänään on jo parempi mieli? :)

Vein aamusta Pinkin Viikin pieneläinsairaalaan steriloitavaksi. Odottelen vieläkin soittoa, että voisin noutaa hänet. Onpa hiljaista ja tylsää tämä etäpäivä, kun ei kuulu kynsien rapinaa tai kukaan ei nuole nilkkaa :D Huomaan Bomon olevan jo sen ikäinen, että köpöttelee akvaarion päältä (siinä on lämmin kölliä) syömään ja takaisin :D

Pinkin vietyäni suuntasin Ogeliin psyk.poliklinikalle. Käyn siellä säännöllisesti... tai pitäisikö sanoa epäsäännöllisesti. Vähintään kerran kuussa, välillä useammin. Tapaan erikoissairaanhoitajan ja juttelen voinnistani vajaan tunnin hänen kanssaan. Olen kokenut sen olevan hyödyllistä, vaikkakin syksyllä oma esh jäi pitkälle saikulle ja sen jälkeen vaihtoi toimipaikkaansa ja mulla oli sellainen ajanjakso, etten saanut apua :/ Sitten viime kuussa kuulin, että psykiatrini on lähtenyt myöskin pois. Nyt kuulin uuden nimen ja yritämme saada hänelle ajan. Hankalaa vain tämä työn ja psyk.polilla käynnin yhdistäminen. Tuppaa olemaan niin, että jos kärsit ihan millaisesta mielialahäiriöstä tai masennuksesta, oletetaan sinun olevan päivisin vapaa harrastamaan kaikenlaista ja tietysti käymään lääkärissä.

No, jatkan odottelua ja raportoin taas tilannetta täällä :) Ikävä on kova.. <3

Edit: klo 13.20
Vanhemmillani on kriisi, molemmissa on vikaa. Nyt äiti lähti tänään siskonsa kanssa Kanarialle pariksi viikoksi ja minä saan päivittäin vastata isän puheluihin ja kuunnella huolia. Mutta koska on liikaa minulle? Mä en vaan enää jaksa, mutta tiedän, ettei isäkään. Isällä ei ole ketään muuta kelle puhua.
Tekisi mieli lopettaa yhteydenpito sukulaisiin kokonaan :( tai siis perheeseen.

tiistai 21. helmikuuta 2012

Nyt ei ole niin hyvä fiilis...

Tähän kirjoitukseen ei huvita liittää kuvaakaan... Työt stressaa liikaa ja tämän päivän aikana en saanut tehtyä yhtään niitä asioita, joita olisi pitänyt tai olin suunnitellut :( Pelkään jo nyt, että poltan itseni loppuun, vastuuntuntoinen kun olen ja haluan tehdä asiat kun ne kerran on minulle annettu.

Mistäkö nyt huomaan, että alkaa olla pelottavan lähellä tuo palaminen? Ei huvita lukea, ei huvita virkata / kutoa... Suomeksi sanottuna vituttaa vain kokoajan...

Enempää tuota työtilannetta en täällä viitti avata, loukkaamatta ketään tai sanomatta jotain mitä ei pitäisi...

Bipolaarinen ei saisi tuntea liikaa stressiä (jota mielestäni nyt koen) ja kun perusolotilakin töissä (avokonttori) aiheuttaa stressiä, ei tämä tilanne auta asiaa yhtään. Tätä ei vain osata ottaa tosissaan...

maanantai 20. helmikuuta 2012

Ensimmäinen amigurumini: Porkkana

Sain synttärilahjaksi kuvan Amigurumi-kirjan ja tänään testasin yhtä helpointa mallia, porkkanaa :)

Kiva oli siis virkata pitkästä aikaa... hetkeen kun en ole pitänyt virkkuukoukkua, mutta kyseisessä kirjassa on mielettömän hyvät ohjeetkin erilaisiin silmukoihin.

Laukkuhullun ompelukirja

Olen laukkuhullu :) Siispä tilasin Juju-kerhosta tämän kirjan. Se kotiutui tänään ja pari laukkua on jo ajatuksissa... vielä pitää hakea kankaat ja muut tarvikkeet.

Ohjeet vaikuttavat helpoilta ja laukkujen teko helpolta... Onhan kirjassa hyvät, havainnollistavat kuvat.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Mahtavasti onnistuneet synttäribileet

Arvoin pitkään, jaksanko järjestää synttärikemut... Sitten parin ystävän innostuksesta bileitä kohtaan, järkkäsin ne ja eipä kaduta!

Lauantain aikana pari ihmistä ilmoitti sairastuneensa, mutta pienellä porukalla saimme loistogeimit :)

Kiitokset siis kaikille, ihanille Ystävilleni: Mamille, Mikalle, Päiville, Danielille, Kimmolle, 2xPasille :)

perjantai 17. helmikuuta 2012

Vauvantossut kollegalle mammaloman aluksi

Sain tänään aamulla valmiiksi vauvantossut kollegani tulevalle vauvelille. Mammaloma alkaa ensi perjantaina ja jännitin, saanko nämä valmiiksi :)

Lankana käytin Novita Siiriä, värejä 101 (valk.) ja 145 (sin.).

Nämä valmistuivat siis 11.2. illan ja 12.2. aamun aikana, mutta laitan tämän päivityksen julkistumaan vasta nyt perjantaina 17.2. ettei lahja paljastu kollegalleni liian ajoissa ;)

Tarkoituksena olisi vielä askarrella kortti ja leipoa Fazerina-kakku. Onhan samana päivänä minun synttärini :)

torstai 16. helmikuuta 2012

Fazerina-juustokakku

Teinpä tuossa elämäni toisen kerran Fazerina-kakun, jota työkaverini toivoi. Huomenna töissä meillä on sitten hänen viimeinen päivä ennen mammalomaa, mun synttärit ja esimieheni nimpparit.







Fazerina-juustokakku

Pohja:
1 pkt Rainbow Cookies (suklaa)
75 g sulaa voita

Täyte:
5 kpl liivatelehtiä
2 rkl sitruunamehua
1 rasia Viola appelsiinituorejuustoa
1 rasia Viola maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl Fazerina-suklaalevyjä
5 dl vispikermaa


Murskaa suklaacookiet astiassa, sulata voi ja sekoita keskenään. Taputtele keskimuruseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vaikka jääkaappiin odottamaan täytettä.

Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan 10 minuutiksi. Sulata Fazerinat vesihauteessa sulaksi, mutta jätä pari palaa sivuun, raastettavaksi valmiin kakun päälle.

Sekoita tuorejuustot sekaisin. Lisää sinne sitten sulanut suklaamassa.
Purista liivatteista vedet pois ja laita kahvikuppiin, lisää sinne sitruunamehu. Käytä mikrossa 20 sek. ja lisää liivateneste sitten ohuena nauhana suklaa-juustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto suklaaseokseen.

Levitä täyte keskimuruseoksen päälle tasaisesti. Koristele raastetulla Fazerina-murusilla ja esim. noparelleilla.

Laita kelmua päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Lukioiden toiveesta: Vauvan tossujen ohje

Ohje löytyy minulta myös PDF:nä, ja sen voi pyytää meilitse: minnis.blogi@gmail.com, josko haluaa :)

tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäivä

Hyvää Ystävänpäivää blogini pienelle lukijajoukolle :)


Tämä päivä pistää pohtimaan ystävyyttä ja sen merkitystä... Niin monta kertaa olen pettynyt ystävyyteen ja Ystävään... ja tullut hylätyksi joko puolison, lasten tai jonkin muun mitättömän (siis mitättömällä tarkoitan tässä asiaa, jolla ei pitäisi ystävyydessä olla väliä) asian takia.

maanantai 13. helmikuuta 2012

Lanka-arvonta Violettia ja villalankaa -blogissa

Violettia ja villalankaa -blogilla meni 100 seuraajaa rikki ja sen kunniaksi siellä on arvonta, josta voi voittaa ihania lankoja, ei kun ottamaan osaa täällä >>

Novitan Siiri-lanka on ihan parasta

Ostin vauvan tossuja varten tätä lankaa viime viikolla. Tykkäsin tosi paljon siitä fiiliksestä, miltä tämä lanka tuntuu ja miten sitä saa kudottua :) Niinpä hankin nyt tätä herkullista väriä ja kudon entisen työkaverini tulevalle tyttöselle tossut :)

Seuraavalla reissulla Prismaan taidan hankkia pari kerää lisää, eivät edes ole kalliita, 2,50/kerä ja saan siitä vielä henksualen.


Tässä kuva toisesta valmiista tossusta, puuttuu vain nyöri, mutta laitan ne sitten molempiin samaan aikaan :) Toivottavasti saaja tykkää ;)

Pakkanen ja chihuahuan pipo käytössä

Pakkanen kiristyi päivän aikana ja kuitenkin roudasin Pinkin lenkille. Jannarit menee jo helposti jalkaan ja pysyy jalassa hyvin. Lisäksi vauhti on huimaa :)

Kuvan pipon neuloin siis pari viikkoa sitten ja ekan kerran oli nyt ulkona käytössä. Tai no... Senttiäkään ei koira suostunut liikkumaan ennenkuin tuo päähine oli poistettu hänen hipiältään :)

Pakkanen ei juurikaan haitannut, joten parinkymmenen minuutin lenkki ja sitten sisään :)

Nyt pikkuinen köllii sohvalla, lämmittämäni kaurapussin vieressä <3




sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Jannarit jalkaan ja ulos

Ihanaa, kun ulkona ei ole kuin -4 astetta ja Pinkki nauttii lumessa temmeltämisestä.

Ensin oli minulla naurussa pidätteleminen, kun ei meinannut sopeutua tossuihin. Sitten tossut eivät enää haitanneet...

Kivasti siis meni :)

lauantai 11. helmikuuta 2012

Neulojan suuri silmukkakirja

Yhdistin tänään kaksi harrastustani. Ostin kirjan, jossa kerrotaan neulomisesta :) Otan sen hyötykäyttöön heti, sillä neulon parhaillaan työkaverin tulevalle vauvalle tossuja :)

Lisäksi tänään näin rakasta serkkuani ja hänen perhettään. Kävimme eläinmuseossa ja serkkuni poika oli innoissaan luista :) Varsinkin dinosauruksen luista.

Museon jälkeen suuntasimme syömään Kampin GrillIt:iin ja voin sanoa, ettei hetkeen tee mieli mennä sinne. Palvelu oli todella hidasta, lapsille luvattiin värikynät värittämistä varten, mutta kaksi kertaa sai pyytää niitä. Tilaamamme juomatkin tulivat aika pitkän odottelun jälkeen... Ja alkuun tuotavat leivät vain paria minuttia ennen aikuisten ruokia.

No, kaiken kaikkiaan muuten mukava päivä. Serkkuani näen pari kertaa vuodessa, koska asuvat kaukana Joensuussa.

perjantai 10. helmikuuta 2012

Den fördömde - 2. Rikostapaus

Katselin aikani kuluksi ruotsalaisen leffan, dekkarin. Vaikka yleensä hehkutan miten hyviä ne ovat, tähän petyin... Juoni on kopio sarjatuotantoa ja arvata saattoi kuinka leffassa käy... Mutta tulipa katsottua :)

--------------

Sebastian (ROLF LASSGÅRD) etääntyy ryhmästään keskusrikospoliisissa, eikä hänen anneta enää työskennellä heidän kanssaan. Ikävä kyllä sitä hän viimeiseksi haluaisi, sillä hän on löytänyt kätkettyjä kirjeitä, joista paljastuu yllättävä perhesalaisuus. Hämmentävä mutta elintärkeä tieto sekoittaa Sebastianin elämän perusteellisesti. Sebastian saa tietää, että hänellä on 30-vuotias tytär! Tytär ei kuitenkaan vielä tiedä, kuka hänen isänsä on. Asiaa monimutkaistaa entisestään se, että tytär on yksi hänen työtovereistaan keskusrikospoliisissa, nuori poliisi Vanja (Moa Silén), joka tunnetusti paheksuu Sebastiania. Samaan aikaan keskusrikospoliisi yrittää selvittää raakaa naisten sarjamurhajuttua, joka muistuttaa toteuttamistavoiltaan sarjamurhaaja Edward Hinzen tapausta. Sebastian tutki tapausta 10 vuotta sitten ja hänen ansiostaan Hinze istuu yhä vankilassa. Poliisi alkaa etsiä kopiomurhaajaa, mutta Sebastian huomaa pian, että Hinzellä (Niklas Falk) täytyy olla yhteys rikoksiin. Käy ilmi, että kaikilla kuolleilla naisilla on nimittäin ollut suhde Sebastianiin. Tilannetta vaarantaa entisestään epäily siitä, että Sebastianin lisäksi Vanjasta tietää todennäköisesti myös yksi toinen henkilö. Hinze nimittäin….

torstai 9. helmikuuta 2012

Aloittaisinko taas swappailun?

Nuorempana harrastin aktiivisesti swappailua. Se oli kivaa ajanvietettä ja sitä kautta tutustui ihmisiin aivan eri tavalla. Nyt olen miettinyt, aloittaisinko harrastuksen uudelleen, pienimuotoisesti.

Vaikka swappailua harrastaa monen ikäiset ihmiset, lähinnä naiset tosin, huomaan nyt swappikavereita etsiessä "vanhuuteni". Minulta kysyttiin, millaisia slameja swappasin, kun nimeni ei ole tuttu :D No, 1995-2002, jolloin swappasin aktiivisesti, osa näistä tyttäristä oli vielä vaipoissa :D

Tykkään nykyään olla paljon kotona ja ajanviettäminen kotona kaipaa uusia harrastuksia, joihin tuo swappaus sopisi :)

Katsellaan... ;)

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Tänään tällaista

Tänään olin sitten jo töissä. Kuumeilua on vieläkin, mutta voi kuulemma olla kuukaudenkin. Joku sellainen virus on nyt liikenteessä, eli ei tarvitse pelkää tartuttavansa :) Ja oli kiva olla töissä taas... Ei musta olisi olemaan vain kotosalla :)

Tänään sain sovittua haastattelun tulevaan koulutukseenkin. Maaliskuun 9. päivä käyn siellä ja odotan jo opintojen alkua. Aloitan siis maaliskuun lopulla AEL:ssa Web Designer -koulutuksen.

Ilta kotona sujui siivoillen... Eli pölyt on pyyhitty, imuroitu, nihkeä pyyhintä lattialle ja kylppärin pesu. Lisäksi tietysti pyykkäystä ja tiskausta :)

Nyt on siis vähän jo valmisteltu tulevia synttäreitä siivouksen muodossa... Vielä pitäs miettiä tarjottavat.
Siivouksen jälkeen käytin vielä Pinkin suihkussa ja voi sitä riemua :)




Johanna Adorjan: Rakkaudessa erottamattomat

Toinen kirja jo rankasta aiheesta, eli kuolemasta. Tämä kirja oli mielenkiintoinen kaikkine kertomuksineen keskitysleireistä ja vanhusten menneisyydestä.


Kirjoittaja on todella nähnyt vaivaa, selvittääkseen miksi hänen isovanhempansa päätyivät yhteiseen ratkaisuun elämän päättymisestä.

-------------------------

Nuori journalisti kertoo unkarinjuutalaisten isovanhempiensa riipaisevan, kaksoisitsemurhaan päättyneen rakkaustarinan.

Veralla ja Istvánilla oli menneisyys, josta he eivät puhuneet. He olivat selvinneet holokaustista, toimineet kommunismin hyväksi ja paenneet Unkarista vuoden 1956 kansannousun aikaan. Tanskassa he aloittivat uuden elämän eivätkä enää koskaan katsoneet taaksepäin. Tai siltä ainakin näytti.

Kun István sairastui vakavasti, vaimo ei halunnut jäädä yksin. Sunnuntaina lokakuun 13. päivänä 1991 he toteuttivat suunnitelmansa. Heidät löydettiin käsi kädessä omasta vuoteestaan.

Kuusitoista vuotta myöhemmin Johanna Adorján lähti etsimään isovanhempiensa tarinan puuttuvia palasia. Syntyi surullinen ja kaunis kertomus hurmaavan mutta monella tavalla eriskummallisen avioparin suuresta rakkaudesta - ja jännittävä matka kirjoittajan omaan historiaan.

tiistai 7. helmikuuta 2012

Pieni kirjani

Siinä se on, pieni kirjani, johon kirjaan varteenotettavien kirjojen tietoja. Näin muistan nekin kirjat, joiden arvostelun olen lukenut jostain lehdestä, blogista tai saanut muualta vinkin :)

Onko monella muulla tällaista?

Sairastelu jatkuu

Kuva on toissapäivältä, onneksi tänään on jo yli 20 astetta lämpimämpää.

Minulla on ollut kuumetta puolitoista viikkoa jo! Olin viime viikon maanantain ja tiistain sairauslomalla. Keskiviikkona menin tiimimme suunnittelupäivään ja torstain olin normaalisti töissä... Torstai-iltana mittailin lämpöä ja huomasin kuumeen olevan edelleen koholla :(

Maanantaina nyt raahauduin kuitenkin töihin, kun flunssan muut oireet olivat hitusen helpottaneet, mutta kuumetta vielä oli. Kävin kuitenkin lääkärillä ja sain Panacolia, Duactia ja yskänlääkettä.

Pelottaa jo ajatella, mikä kropassani jyllää, kun lämpö on tasaisesti koholla ja kuumelääkkeestäkään ei tunnu olevan apua. Olisi varmasti ollut paikallaan ottaa tulehdusarvot verestä, mutta mitäpä minä neuvomaan lääkäriä.

Menen varmaan siis huomenna töihin, en jaksa ravata turhaan lääkärillä ja maata turhaan kotona sairaana...

maanantai 6. helmikuuta 2012

Pipo chihuahualle

Tänään vihdoin otin työn alle kutoa Pinkille pipon :) Eli siinä tuhraatui tämä maanantai-ilta. Suht helppo homma oli, joten voisin tehdä toisenkin jossain vaiheessa.

-----

Pipo-osa
Luo 40 silmukkaa. Jaa silmukat neljälle puikolle, 10 silmukkaa/puikko. Neulo 5 kerrosta pyöröneuleena.

Jätä 10 silmukkaa (eli yksi puikollinen) odottamaan ja neulo lopuilla 3 puikolla tasoneuleena 10 kerrosta.

Luo 10 silmukkaa takaisin työhön ja jatka pyöröneuleena. 

Kun olet kutonut 2 kerrosta, kavenna joka kerroksen päässä yksi silmukka per puikko, kunnes jäljellä on yhteensä 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele.

Kaulus-osa
Ota pipon alussa jätetyt 10 silmukkaa ja poimi työn reunasta yhteensä 30 silmukkaa ja jaa silmukat tasan 4 puikolle eli 10 silmukkaa per puikko. Neulo 12 kerrosta ja päätä.

Neulekauluri nro 2

Sunnuntain aikana neuloin sitten toisen kaulurin, Novitan Jambo-langasta (väri 854).

Tänään pääsin sitten testaamaan tuota heti käytännössä ja toimi loistavasti :) Nyt mietinnässä seuraava projekti... :)

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pussikaljaelokuva

Sairastelun lomassa katsoin paljon kehutun Pussikaljaelokuvan. Eikä kaduta yhtään.

Yksi asia, mitä kaipaan nyt on kesä! Tämä rento ja hauska elokuva toi muistoja myös muutamasta Kallion kierroksesta ystäväpariskunnan kanssa.

Mahtavat letkautukset ja vitsinheitot olivat suoraan kuin omasta huumoristani :)

--------------------

Pussikaljaelokuva on positiivinen tarina yhteiskunnan laitamilta. Tapahtumat sijoittuvat Helsingin Kallioon ja ne seuraavat syrjäytymisen kynnyksellä olevia tarinan henkilöitä yhden kesäisen vuorokauden ajan. Elokuvan päähenkilö, Marsalkka, on jämähtänyt nuhjuiseen kotiinsa. Lihi ja Henninen houkuttelevat Marsalkan ulos ja väsyneen vastustuksen jälkeen Marsalkka huomaa heidän viettävän kuumaa kesäpäivää puistossa maailmaa ihmetellen. Kolmikko törmää päivän aikana nuorisolaisiin, rutjakkeisiin ja huumorintajuttomiin poliiseihin. Päivä kestää aikaisesta aamusta illan sateen tuomaan murheen alhoon. Lopulta kuitenkin auringon taas noustessa on aika herkistyä ja katsoa ystävyyttä syvälle silmiin.

 Perustuu Mikko Rimmisen romaaniin Pussikaljaromaani.

Neulekauluri

Tartuin taas puikkoihin viime viikolla, koska pelkkä telkkarin katsominen tuntuu ajanhukalta. Niinpä sitten neuloin perjantain ja lauantain aikana Novitan ohjeen mukaan neulekaulurin. Minulla on paljon lankoja odottamassa projekteja ja tämän kudoin Novitan Kide-langasta (väri: 513), jossa siis on valmiina paljetteja.

Ulkona vallitseva pakkassääkään ei houkuta olemaan kuin sisätiloissa, joten mikäs tässä on heiluttaa puikkoja ja välillä lukea hyvää kirjaa?

Kutominen on kivaa ajanvietettä, lukemisen lisäksi ja niinpä kun ryhdyn kutomaan, aika kuluu nopeasti. Mitään kovin vaikeita en ole kutonut koskaan, ei varmaan hermo riittäisi :)

Seuraava projekti odottaa jo kutojaansa... ;)


lauantai 4. helmikuuta 2012

Jenny Downham: Ennen kuin kuolen

Luin kirjan parissa illassa... Kirja on pysäyttävä, mietityttävä ja arkipäiväinen... Tai sitten ei. Monet asiat pyörivät 16-vuotiaan tytön päässä, mutta päivät ovat rajalliset...

Kuitenkin viimeiset kuukaudet, viikot Tessa elää onnellisena ja tietoisena päiviensä vähyydestä.

Luettuani kirjan, olin pitkään hiljaa ja mietin elämää ja miten sen tuomia asioita ei kukaan voi säädellä...

Suosittelen ehdottomasti!

-------


16-vuotias Tessa sairastaa parantumatonta leukemiaa. Mutta hän ei aio jäädä sänkyyn odottelemaan kuolemaa vaan tekee listan asioista, jotka haluaa vielä kokea. Hän tahtoo menettää neitsyytensä, rikkoa lakia, tulla kuuluisaksi ja saattaa eronneet vanhempansa takaisin yhteen.

Kun kuvioihin ilmestyy naapurinpoika Adam, Tessa pääsee kokemaan asioita, joista ei olisi koskaan osannut haaveillakaan. Vaikka sairaus syö päivä päivältä Tessan voimia, viime kuukausinaan hän tuntee olevansa vahvemmin elossa kuin koskaan ennen.

perjantai 3. helmikuuta 2012

Maria Wern: Kuolleet ja kalpeat

Ensimmäisen leffan jälkeen jäi mieleen kummittelemaan tämä toinen. Niinpä sairauslomapäivän johdosta aloitin katsomaan tätä. (Kiitos Elisa Viihteen Videovuokraamon)

Mukana elokuvassa on itselleni lähellä sydäntä oleva aihe, turkisten julmuus. Eläinaktivisteja yritetään saada syylliseksi murhiin, mutta pian selviää suurempi kuvio ja vajaa puolitoista tuntinen menee hujauksessa.

Leffa perustuu Anna Janssonin Kuolleet ja kalpeat -nimiseen kirjaan.

-----------------------------

Eva Röse esittää konstaapeli Maria Werniä etsiväsarjassa, joka perustuu Anna Janssonin menestyskirjoihin. Paikallinen asianajaja katoaa jälkiä jättämättä. Gotlannin maaseudulla turkistarhaaja
saa tappouhkauksia ja hänen naapurinsa poika lankeaa hänellä tarkoitettuun ansaan. Kaksi erillistä tapausta, jotka kuitenkin pian tuntuvat viittaavan samaan suuntaan – ja kun ensimmäinen ruumis löydetään, käy selväksi, että kyseessä on jonkin paljon suuremman alku. Kollegoidensa protesteista huolimatta Maria Wern kaivautuu syvemmälle tutkimuksissaan – niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisestikin. Kaikki ei kuitenkaan ole miltä näyttää ja pian Maria huomaa olevansa suuremmassa vaarassa kuin olisi
uskonutkaan...

torstai 2. helmikuuta 2012

Kävyt on jäässä

Tänään on niiiiiin kylmä päivä täällä Etelä-Suomessa, että kävytkin on jäässä :)

Sama pätee tähän päivään muutenkin, kiltisti sanottuna:
Harmittaa kuin oravaa, jonka kävyt on jäässä!

Toki olen onnellinen, että flunssasta on selvitty siinä määrin, että olen töissä ja nenä vuotaa... Joo, nenän vuotamisesta en ole onnellinen, mutta on yksi ainoista vaivoista, joita tuosta flunssasta jäi.

Olen viime päivät pohdiskellut, järjestänkö synttärikemut. Pyöreitä vuosia ei tule, mutta siltä väliltä :) Eli 25 ;) Joka toinen päivä mietin, etten jaksa järkätä, joka toinen, että ehdottomasti. (olipa lausehirviö).
Puolensa kemuilla olisi, että saan ihanat ystäväni pitkästä aikaa samaan aikaan koolle (siis ne, jotka vaivautuvat tulemaan), mutta järjestämistä on ja paljon... Mitä mie teen? Ajankohta olisi siis tässä kuussa parin viikon päästä.

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Flunssan kourissa

Viikonlopun jäljiltä olen flunssan kourissa :/ Pari päivää meni sairastaessa sängyn pohjalla ja lukien Kodin Kuvalehtiä :)

Torstai-perjantai viime viikolla vietin sosiaalisissa merkeissä risteillen ja loin kontakteja mielenkiintoisiin ihmisiin :)


Eilen tiistaina kävin sitten ennakkoäänestämässä --> Kakkonen on ykkönen ;) Sitten hain vihdoin kirjakerhon paketin ja aloitin tänä aamuna bussimatkalla pitkästä aikaa kirjan... Siitä lisää sitten myöhemmin.

Raikkaita pakkaspäiviä :)